Chris Bakker Classic Car Taxaties

Werkwijze & Rapport

De inspectie

Chris Bakker Classic Car Taxaties neemt de tijd om uw klassieker of youngtimer uitgebreid te inspecteren. Uw persoonlijk verhaal is daarbij ook van belang. Menig taxatie leidt tot een enthousiaste uitwisseling van ervaringen en verhalen: een ontmoeting tussen gelijkgestemden die de liefde en passie voor klassieke auto’s en youngtimers delen.

De taxateur beoordeelt uw auto uitsluitend visueel, dat is wat de verzekeraar vraagt.

Het openen en sluiten van deuren en motorkap zal hij aan de eigenaar overlaten, of uitvoeren met diens uitdrukkelijke toestemming. Dit heeft allemaal met aansprakelijkheid te maken.

Waar kijken wij naar:

  • uw papieren, rapporten van verbeteringen die aangebracht zijn, eventuele restauratie verslagen
  • algemene technische staat van de auto
  • conditie van het  interieur en exterieur
  • algemene conditie van de carrosserie / chassis

Waarom geen proefrit?

Jammer genoeg maken wij geen proefrit. Hoewel we dit als liefhebber graag zouden willen, is ons dat niet toegestaan in verband met aansprakelijkheid.

Wel willen wij de motor horen lopen en de versnellingsbak en remmen stilstaand aanvoelen om een indicatie van de technische staat te kunnen krijgen.

Nogmaals, een taxatie is een uitsluitend visuele beoordeling van uw klassieker of youngtimer. De taxateur beoordeelt de staat van de auto en hangt daar een waarde aan.

Taxatierapport
De bevindingen en waardebepaling worden in een bondig en gedetailleerd rapport uitgewerkt. De beoordeling wordt met valide argumenten onderbouwd en de foto’s zorgen voor een visuele illustratie die de staat van uw klassieker of youngtimer weergeven.

Dit taxatierapport wordt digitaal naar u verzonden als PDF-bestand. U kunt het indien gewenst zelf uitprinten.

Geldigheidsduur: in het algemeen het taxatierapport voor drie jaar, maar dit hangt mede van uw verzekeraar af. Informeer dus bij uw tussenpersoon of verzekeraar. U krijgt geen herinnering van Chris Bakker Classic Car Taxaties, wij zijn immers niet op de hoogte van de polisvoorwaarden van betrokken verzekeraars.

Chris Bakker Classic Car Taxaties
A.P. van Neslaan 48
2771 DE Boskoop
0172 85 24 06
info@classictaxaties.nl

Route