Chris Bakker Classic Car Taxaties

Waarom taxeren?

Redenen om te taxeren

Volledige dekking verzekering
Een taxatierapport is noodzakelijk als u een WA-casco verzekering wilt afsluiten voor uw klassieke auto. Een bij een beroepsorganisatie aangesloten taxateur bepaalt de waarde van uw klassieker en legt de bevindingen vast in een door de FEHAC gecertificeerd rapport. Stel, uw klassieker raakt beschadigd of wordt gestolen. Een degelijk taxatierapport voorkomt eindeloze discussies over de waarde van, of de kosten voor reparaties aan uw klassieker. De vervangingswaarde van uw klassieker wordt door de taxatie formeel vastgelegd.

Bij een gewone WA-verzekering wordt het voor de tegenpartij moeilijker om een veel lager bedrag dan de getaxeerde waarde uit te keren als u buiten uw schuld bij een aanrijding betrokken bent geraakt.

Overige redenen voor een taxatie
U kunt uw klassieker ook willen laten taxeren om de staat waarin deze verkeert beter te kunnen beoordelen. U wilt een weloverwogen beslissing kunnen nemen om uw klassieke auto in de huidige staat te laten of te restaureren.

Fiscale redenen WEV
Ondernemers die een oldtimer leasen en deze ook privé willen gebruiken, betalen de bijtelling over de waarde van het voertuig in het economisch verkeer (35%). Deze waarde wordt bepaald door het taxatierapport.

Chris Bakker Classic Car Taxaties
A.P. van Neslaan 48
2771 DE Boskoop
0172 85 24 06
info@classictaxaties.nl

Route